Cikkszám: EH0107

Szent Péter hal

MÉRET:

0.65 kg
HUF 14,900 / kg (5% ÁFA)Nettó egységár: HUF 14,190 / kg
Raktáron

Várható kiszállítási idő:

MENNYISÉG:

kg

Termékjellemzők

Termékleírás

Zeus Faber

Származási hely: Franciaország, FAO27 Kelta tenger, vadon fogott.

NÉZD MEG VIDEÓN:

https://youtube.com/shorts/mdscHbkrVDs?feature=share

Szent Péter-hal – John Dory (Zeus faber)

A Szent Péter-hal, vagy más néven kakashal, az egyik legkülönlegesebb tengeri halfaj, amelyet a mediterrán térségben az egyik legnagyobbra becsült fehér húsú halnak tartanak. Kiváló minőségű, hófehér, omlós húsa enyhén édeskés, karakteres ízvilágú, ugyanakkor alacsony zsírtartalmú, így tökéletes választás az egészségtudatos, de ínyenc vásárlók számára.

A faj a tengerfenék közelében él, 50–200 méter mélységben. Tápláléka főként kisebb halakból (pl. szardella, makréla, tőkehalivadék) és különféle tengeri gerinctelenekből (pl. garnéla, tintahal) áll. Vadászat közben lassan mozog, álcázza magát, majd hirtelen mozdulattal kapja el zsákmányát.

A világ több pontján különböző neveken ismerik:
- Franciaországban: Saint-Pierre
- Olaszországban:Pesce San Pietro
- Spanyolországban:*San Pedro*
- Angliában:*John Dory*
- Németországban:*Petersfisch*

A Szent Péter-hal a neves éttermek kedvelt alapanyaga. Michelin-csillagos séfek is előszeretettel használják, mivel nemcsak egyedi ízű, de filézve szálkamentes és könnyen kezelhető. Kiváló sütéshez, grillezéshez, roston vagy serpenyőben való elkészítéshez, de párolva vagy gőzölve is megőrzi különleges karakterét.

*Átlagos tápérték 100 g tisztított halfilé esetén:

Tápanyag Mennyiség

Energia 78 kcal
Fehérje 17,0 g
Zsír 0,7 g
- ebből telített 0,2 g
Szénhidrát 0 g
- ebből cukrok 0 g
Só 0,15 g
Omega-3 zsírsavak ~0,2 g

Kampány a hazai akvakultúra termelésből származó új halfaj, a fekete amur és egyéb hazai fajokból készült ultrafriss konyhakész termékek piaci bevezetésére és új online értékesítési csatorna kiépítésére.

Supporting OrganizationsTovábbi információ