Az akasztói halgazdaságban több népszerű hazai halfaj is megtalálható, így a fekete amur is. Telepítését korábban biológiai igény indokolta. Táplálékát csigák, lárvák és kagylók teszik ki, melyek bizonyos pontybetegségek hordozói, így kezdetben egyfajta védelmi funkciót látott el a halastavakban.
Hamar kiderült azonban, hogy szaporítása más előnyökkel is jár: rendkívül jó minőségű fehér, ízletes, fehérjében gazdag, feszes húsa miatt a konyhában is megállja a helyét a halfogyasztók nagy örömére.
Utóbbiból kiindulva célunk, hogy a hazai lakosság körében minél több ember ismerje meg a fekete amurt és örömmel fogyassza azt akár otthon, akár étteremben.
Kampány a hazai akvakultúra termelésből származó új halfaj, a fekete amur és egyéb hazai fajokból készült ultrafriss konyhakész termékek piaci bevezetésére és új online értékesítési csatorna kiépítésére.
További információ